CD Automations direktør, Morten Ander, iført den nye sølvhjelm fra CDA Hacksafe-serien. Med sine 1.468 gram beskytter hjelmen mod IT-trusler på mobile enheder.

Aprilsnar 😉


VERDENSNYHED: Hackerfrit arbejdstøj på vej til danske håndværkere

CD Automation har indgået nyt samarbejde med den californiske producent af arbejds- og sikkerhedsudstyr, Rans Lirpa, om at producere en ny serie hackerfrit arbejdstøj til håndværkere, som vil beskytte sig mod IT-trusler.

Automations-virksomhedens egne medarbejdere bliver de første til at teste tøjet, der skal beskytte mod alle forsøg på angreb mod virksomhedens mobile enheder som fx mobiltelefoner og tablets.

Sølvhjelm, metalkappe og brynjebukser

Serien, som indledningsvist består af en sølvhjelm, en metalkappe og et par brynjelignende metalbukser, er udviklet med afsæt i den britiske fysiker og kemier, Michael Faradays principper. Tøjet skal, ligesom Faradays bur, blokere mod uønskede signaler og malware rettet mod medarbejderens mobilenheder.

Idéen om at kombinere god beklædning med sikring af vores egne IT-systemer har altid ligget og luret i baghovedet”.
– Morten Ander, direktør for CD Automation A/S

Formålet med tøjet er at skabe et skjold om medarbejderen, som beskytter mod alle former for IT-angreb på enheder som opbevares og benyttes under arbejdstøjet.

”Da der -indtil videre- kun er tale om IT-sikring af mobile enheder som befinder sig under tøjet, er der til en start behov for både at bære hjelm, kappe og bukser. På den måde er man beskyttet uanset om telefonen ligger i baglommen, eller om man bruger sin tablet under kappen”, fortæller den californiske tøjproducents danske repræsentant, David Johnson Jr.

”På sigt forventer vi dog at videreudvikle produktet med særlige signalblokkere. De vil gøre materialet så stærkt, at kun hatten bliver nødvendig”, forklarer han.

Hacker-angreb spirede idéen

Idémand bag den nye tøjserie er CD Automations egen direktør, Morten Ander.

Morten har selv været ramt af hackerangreb på virksomhedens IT-system i 2016. Han ved derfor om nogen, hvor vigtigt det er at gå aktivt ind i kampen mod IT-kriminalitet.

”Vi har altid prioriteret at købe lækkert og sikkert arbejdstøj til vores medarbejdere, så idéen om at kombinere god beklædning med sikring af vores egne IT-systemer har på en måde altid ligget og luret i baghovedet. Da et muligt samarbejde med en ny, interessant tøjleverandører opstod, var det jo oplagt at gøre idé til virkelighed” siger Morten.

 

Tidlige prototyper på det hackerfri arbejdstøj som kommer i handelen ved årsskiftet.

Testes af egne ansatte

Den nye tøjserie forventes at komme i handelen ved årsskiftet.

Først skal CD Automations egne medarbejdere dog teste tøjet, så pasform og bevægelsesfrihed kan få stemplet “Vurderet af rigtige håndværkere”.

Håbet er, at medarbejderne ikke lader sig synderligt tynge af metaltøjet, hvoraf sølvhjelmen vejer knap 1.468 gram, metalkappen 2.045 gram og brynjebukserne 1.633 gram.

Men vægten tror Morten ikke bliver et problem:

”Mine ansatte har heldigvis hovederne godt skruet på, så de har massere at stå i mod med. Men jeg forstår da godt, hvis de pludselig føler sig lettere tunge i røven”.

Kontakt

For mere info om den nye tøjserie, benyt vores kontaktformular eller skriv til os på presse@cdautomation.dk.