Risikoanalyse

Vi afdækker farekilderne og analyserer dem

“Vidste du, at man ikke lovligt kan markedsføre en maskine uden, at der er udført en risikoanalyse?”

Risikoanalyse, også kaldet risikovurdering, af en maskine eller et anlæg er desværre alt for ofte overset, eller endnu værre, bevidst omgået. Måske fordi mange ikke rigtig ved, hvordan de skal gribe det an. Ikke desto mindre er det et lovkrav.

Der skal udføres en risikoanalyse, når man udvikler og vil markedsføre en ny maskine. Analysen er ganske enkelt en nødvendig forudsætning for at kunne designe styringsløsningen til en maskine eller et anlæg. Forenklet kan man sige, at man ikke lovligt, kan markedsføre en maskine uden, at der er udført en risikoanalyse.

For at risikoanalysere en maskine kræver det ikke bare kendskab til gældende regler og standarder på områder maskinen berører, men også viden om proces- og maskinteknik.

CD Automation tilbyder gerne at bistå dig i dette arbejde. Er du i tvivl, om din maskine er lovlig, så kontakt os for en afklaring.

Sikkerhed

Den rigtige sikkerhedsløsning for dig, andres liv og helbred

“Ideelt set er vi med allerede under konstruktionen af dit udstyr, så den mest kostoptimale løsning vælges allerede i designfasen.”

Mange virksomheder og producenter af maskinanlæg og udstyr er særdeles udfordret, når det kommer til at designe de sikkerhedstekniske løsninger korrekt i henhold til gældende regler og lovgivning. Måske er de ikke engang selv klar over, at de laver maskiner eller har anlæg stående, som ikke opfylder normer og lovkrav.

CD Automation byder også på kompetencer indenfor sikkerhedsløsninger til maskintekniske installationer. Vi kan være din vigtige sparringspartner, når det handler om lovliggørelse af sådanne maskiner og anlæg. Men ideelt set er vi med allerede under konstruktionen af dette udstyr, så den mest kostoptimale løsning vælges allerede i designfasen. Sammen kan vi ofte opnå store besparelser på din løsning.